Kenneln

Uppfödning av Dansk/Svensk Gårdshund


Mitt namn är Malin Ranberg och bor i  Saltdal som ligger i Nord-Norge.
Jag är uppvuxen i en familj där vi alltids har haft djur och hundar. Jag är uppväxt med Norsk Älghund Grå (Gråhund), sen Svensk Vit Älghund, Smålandsstövare och Dansk/Svensk Gårdshund. Sen så har vi haft många fiskar, en fågel och katter. Så mitt intresse för djur och speciellt hundar har jag alltid haft. Jag ställde ut Sussi första gången i 2012 och då kom även intressen för utställningar.
Jag har gått lite kurser och det jag har läst är Canis Hundskolas 7-dagars e-postkurs i klickerträning, E-læringskurs om smittevern på utstillinger och SKKs nya uppfödarutbildning, som består av 4 delkurs (hunduppfödning, inför valpkullen, valpkullen är här, valparna flyttar) 

2015 flyttade den första gårdshund hem till mig Tindra som kommer från Fjällbrisens kennel. Jag är en aktiv utställare och jag har ett stor intresse för hundutställingar, så jag lägger ned mycket tid på att planera alle utställingarna som jag ska ställa ut mina hundar på. Jag åker långt för att springa i utställingsringen med hundarna rundt omkring i Norge, Sverige och Finland.
Sen så tränar vi i blandt lite agility och viltspår med mina hundar. Gårdshunden är väldigt aktiv ras som gärna vill jobba både fysisk och mentalt för att må bra med sig själv, och den passar till nästan alla hundsporterna. 2016 flyttade nästa gårdshund hem till mig, Kelly som kommer från Brevixs kennel. 

Våren 2020 fick vi vår första efterlängtade valpkull under kennelnavnet Snabba Kellys och det blev 1 tikvalp i valpkullen och hun stannade kvar här på kennel'n. 
Hösten 2020 fick vi våran andra efterlängtade valpkull på 5 valpar 1 tik och 4 hannhundar. Vi sparade 1 hannhund som bor hos fodervärd och tiken stannade kvar här på kennel'n. 

Valparna leveras tidigast vid 9 veckors ålder eller senare. De är då Registrerade i NKK, Chipmärkta, Veterinärbesiktade, Avmaskade, Vaccinerade, Dolda fel i Agria och Valpkit från Agria. 

Valparna föds upp i hemmamiljö. Vi kommer att miljöträna, tästa kloklippning, lite bilåkande och prova på att vara lite ute om vädret tilåter det. 

Köpa valp från Kennel Snabba Kellys:
- Valpköpet ska vara noga tänk igenom och att man har tänk igenom hur man ska lösa vardagen, helger och fritiden. 
- Vill hela familjen skaffa hund? Tänk på att man har et stort ansvar för hunden.
- Hur löser man med tanke på att Gårdshunden inte tycker om att bli lämnad ensam i många timar.
- Gårdshunden är en generell frisk hundras och den kan leva et långt hundliv.

Jag säljer inte valpar till dom som tänker ha hunden i en hundbur eller i en hundgård hela dagen!

Mina önskemål som jag förväntar av mina valpköpare:
- Att ni när hunden fyller 1-2 år Höftledsröntgar (HD) hunden.
- Att ni ställer ut hunden på en officiell utställning.
- Att ni går en mentalbeskrivning med hunden. (BPH eller MH) 
- Att ni tävlar eller tränar aktivt med hunden.  

Mitt Avelsmål
Mitt mål med uppfödningen är att få fram fysiska friska och mentalt stabila valpar. Samt rastypiska och friska. Och en viktig del att bevara rasen som en Gårdshund.
Jag vill så gärna behålla kontakten med mina valpköpare och ni ska alltid känner er välkommen att kontakta mig om ni har fråger om valpen så finns jag som support till er och valpen under hela livet. 

Är du intresserad av att köpa valp av Kennel Snabba Kellys eller bara är intresserad av att prata om rasen så är du välkommen att höra av dig till mig skicka ett mail till mig där du berätta om dig/ni själva och vilket liv ni kan erbjuda valpen. Sen så bästemmer vi när vi ska träffas så jag får ett personligt möte innan leveras. Så att ni får träffa mig och mina hundar och så får jag lära känner er också.   
Jag lovar alldrig bort en valp via mail eller telefon. För jag vill träffa er först innan det blir frågan om valpköp. Jag tycker det är viktigt att rätt valp kommer till rätt hem. Så jag väljer vilken valp som kommer att flytta till sina nya hem efter era önskemål. Jag vill att ni ska ha tänk i genom valpköpet och förstådd vad en Gårdshund kräver och att ni är villigt att ge den det. 


Kontakta mig

Malin Ranberg 

Välkommen att skicka mail till mig. 

Mail; kennelsnabbakellys@hotmail.com